domingo, 11 de abril de 2010

¿Qui és Déu?

Part d'una reflexió al programa "El Megàfon", a Sants 3 Ràdio. (toma autobombo)



Durant 2000 anys, uns senyors s’han esmerat en explicar-nos atenta i cuidadosament QUI és Déu. Inclús, hi han hagut senyors, els de la Santa Inquisició, pares de la pedagogia moderna, que ens van educar en la figura de Déu ensenyant-nos el plaer que comporta apendre divertint-se.
Bé, després de 2000 anys d’aprenentatge sobre aquesta figura de Déu, podem dir, inclús afirmar, que és un senyor gran, amb barba, que viu als núvols rodejat d’angels asexuats i cantarins, i que té un porter a casa seva, Sant Pere, que canvia Georges Clooneys per cafeteres. No sap el que es fa, pobre, disculpeu-lo. (Jo mai canviaria a George Clooney per una cafetera, al mercat negre te'n donen molts diners per ell)

Bé, el meu problema i indignació religiosa comença ara... Vosaltres creieu, Esther, Enric i humils oients de “El Megàfon”, que després de tants anys esmerant-nos en educar i inculcar aquesta visió de Déu a tots els nounats i vellnats, que inclús hi ha gent s’ha sacrificat penjant-se d’una creu per a que recordessim aquesta visió del diví de manera més clara...

Vosaltres creieu que després de tot això, pot arribar un nano de 23 anys, que no aixeca un pam de terra, argentí (però no psicoanalista ni publicista... sino futbolista) i probablement analfabet com la majoria dels seus companys de professió... creieu que pot arribar i usurpar i apoderarse de tan preciat títol diví en tan sols un any?

Es realment indignant! 

I tot això no ho dic sense fonaments, és clar... Agafem la International Press d’aquesta setmana. Llegeixo titulars:

- “Messi es Dios”. El mateix tutular a: a l’”SPORT”, l’ ”ABC”, a “MUNDO DEPORTIVO”, Diario Vasco, al rotatiu La Rioja, al “Público”, el diari gratuït QUÉ, a “La Voz de Argentina”, al portal de notícies “La Voz Digital”, ligafutbol.net, als portals [ “msn.com”, orange.es,  yahoo.com, dowfi.com ] i podriem continuar una bona estona.

-El portal d’internet “democraciachina.com.ar”, per tant, d’Argentina, puntualitzen. “Messi es CASI Dios”. Aquests ja tenen un altre discurs, no tant heretge com el dels mitjans que acabo de llegir fa un moment. 

I dels grups al Facebook ja ni en parlo. L’originalitat i la creativitat han aflorat en els usuaris d’aquesta xarxa social arriben fins a nivells absolutament nauseabunds i vomitius.

Oients del”Megàfon”... Reflexionem tots junts. 

És lícit que cada dos-mil anys, algú suplanti la figura de Déu? 
S’hauria de poder estudiar a l’universitat l’ofici de Déu? O només cal ser futbolista? 
En els propers mil·lenis, existiràn concursos televisats, a l’estil Operación Triunfo, que triin el millor Diví per a gobernar l’univers des dels cels? 

Son preguntes que deixo a l’aire, i que algun dia, potser, arribem a resoldre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario